Gervinho Kimdir,Gervinho Futbol Yaşamı ve Kariyeri..

Unknown | 00:09 | 0 yorum

Gervinho kimdir,Gervinho Fenerbahçe'ye gelecek mi,Gervinho kaç yaşında,Gervinho hangi takımlarda oynadı,Gervinho Fenerbahçe transferi,Gervinho futbol yaşamı,Gervinho 2012-2013 golleri,Gervinho golleri izle,Gervinho Arsenal golleri izle,http://gundemportal.blogspot.com, Gervinho ve Fenerbahçe,Gervinho kaç numaralı forma giyecek,Gervinho Fenerbahçe'de kaç numaralı forma giyecek,Gervinho kaç gol attı,Gervinho milli takım kariyeri,Gervinho Arasenal kariyeri


Son zamanlarda Fenerbahçe Transfer listesinde adı duyulan Gervinho acaba Fenerbahçe'ye gelecek mi?
Goal.com'un haberine göre Fenerbahçe, Fildişili Arsenal takımında oynayan 25 yaşındaki oyuncuya yıllık 5 milyon avroluk bir teklifte bulundu.Peki Gervinho kimdir?
 

Gervinho Kimdir?

27 Mayıs 1987 Fildişi Sahili doğumlu oyuncu futbol yaşamına 1998'de ASEJ Abidjan'da başladı. Burada 4 sene oynadıktan sonra 2002'de Toumodi'ye gitti. Burada da 2 sene oynadıktan sonra KSK Beveren'e gitti ve burada parladı. KSK Beveren'de 66 maçta 14 gol attı ve ardından büyük bir yükseliş kaydederek Le Mans'a transfer oldu. Le Mans'da 59 maça çıktı ve 9 gol attı. 2009 yılında ise 8 milyon euro karşılığında Lille'e transfer oldu. Lille OSC'deki ilk sezonunda ligde 13 gol olmak üzere 41 maçta 18 gol attı. 2010/2011 sezonunda ise ligde 15 gol olmak üzere 50 maçta 18 gol attı ve takımının hem Ligue 1 hem de Fransa Kupası'nı kazanmasında oldukça önemli rol oynadı. Bu başarısından dolayı tüm dikkatleri üzerine çeken oyuncu beklendiği gibi 12 Milyon € karşılığında Arsenal FC'ye transfer olmuştur.Gervinho,2008 Pekin Olimpiyatları'nda kaptan olarak görev aldı. Kaptan olarak seçilmesinin nedeni ise, Gervinho'nun olimpiyat elemelerinde Mali karşısında 2 gol kaydetmesi ve maçın 3-1 bitmesidir. Bu sayede Gervinho ününü artırmıştır. Ayrıca olimpiyatlarda Fildişi Sahili'nin Sırbistan'ı 4-2 yendiği maçta da 2 gol atarak takımının 3 puan almasını sağlamıştır.



Kaynak:Wikipedia

Category: , , , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum