10 KASIM GENÇLİĞE HİTÂBE

Unknown | 02:20 | 0 yorum


GENÇLİĞE HİTÂBE

 

Ey Türk gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhâfaza ve müdâfaa etmektir.

Mevcûdiyetinin ve istikbâlinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin en kıymetli hazinendir. İstikbâlde dahî, seni, bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhilî ve hâricî bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdâfaa mecbûriyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsâit bir mâhiyette tezâhür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsâli görülmemiş bir gâlibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hîle ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersânelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgâl edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve vahîm olmak üzere, memleketin dâhilinde, iktidâra sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyânet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyâsî emelleriyle tevhîd edebilirler. Millet fakr u zarûret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbâlinin evlâdı!

İşte bu ahvâl ve şerâit içinde dahî vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

 

Mustafa Kemal ATATÜRK

Category: ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 yorum